Sport ingår i människornas vardag. Det kan antingen vara att man själv är en idrottare eller så är man den insatta typen som sitter framför TV-rutan. Oavsett så är det något som finns tillgängligt dygnet runt om man så vill och det är så populärt att man kan göra karriär av det om man är tillräckligt duktig.

 

De olympiska spelen

När man säger sport får de flesta upp fotboll, hockey eller friidrott i sitt huvud men det är så mycket mer än bara det. Det finns oändligt många sporter både individuella och lagsporter. Om man är idrottare arbetar man alltid mot ett mål som i många fall brukar vara att vinna någon form av tävling. Den mest kända tävlingen eller turneringen inom sport är de olympiska spelen. De sker en gång var fjärde år i en ny stad varje gång. Det finns både vinter OS och sommar OS. Att vinna de olympiska spelen är extremt prestigefyllt och kräver mycket styrka, både fysisk och mental.

 

Betting på sport

Att vara idrottare och utöva en sport på en professionell nivå kräver mer än att man bara dyker upp på träningarna. Man måste vara medveten om sin kost eftersom den påverkar vilken typ av energi man får och hur man på så sätt kommer prestera, samt kroppens omsättning och muskeluppbyggnad. Man måste få tillräckligt med sömn och vila för att kunna återhämta sig efter hårda pass. Det är väldigt ansträngande och om man ska lyckas är det flera saker som man måste offra. Av den anledningen är det en väldigt liten andel av jordens befolkning som lyckas inom sport och idrott. Eftersom det är så svårt att lyckas inom detta område blir “vanliga” människor alltid fascinerade av atleter. Intresset för sport måste inte innebära att man är en idrottare utan det finns många som helt enkelt bara följer det på exempelvis TV. För att öka spänningen har betting blivit väldigt stort på senaste tiden samt onlinespel som är kopplat till sport. Bet365, Betsson och många fler onlinespel och online betting har ökat i popularitet på senaste år. Många av dessa företag använder sig av idrottare i sina reklamer vilket har gjort idrottare och atleter till kändisar. Atleter har definitivt tagit världen med storm eftersom så många ser upp till dem.

 

Doping

Sport i framtiden är ett säkert kort. Det kommer alltid finnas människor med passion och starka intressen för sport. Människor är rädda för att jorden ska tas över av robotar och maskiner men de kommer aldrig kunna ta över idrott eftersom det är något som inte kräver teknik från utomstående. Det fantastiska med sport är att du kan vara hur rik som helst eller hur fattig som helst men har du talangen så har du, sport är alltid rättvist. Det är väldigt rått och kommer från ambition och talang, något som är gratis för alla. Tyvärr är doping något som har uppstått just av den anledning att så många gärna vill vinna, vilket har gjort att idrottens charm och trovärdighet minskat. Doping kommer i olika former men är ofta en substans eller tablett man tar för att öka prestationsförmågan. Steroider och anabola är exempel på dopingmedel. Nuförtiden behöver idrottare alltid ta dopingtest innan tävling och om man blir påkommen för att ha tagit olagliga preparat kan man få böter och ej tillåtelse till att tävla på flera månader, år eller i värsta fall på livstid.

 

Fotboll, hockey, dans eller friidrott. Sport finns i flera olika former och är ett fantastisk sätt för oss människor att hålla oss hälsosamma och fördriva en tråkig dag på ett roligt sätt. Man behöver inte bli elit utan man kan välja själv och jobba på ens egen nivå. Sport har visat sig öka disciplin och prestationsförmåga hos barn i skolan. Tack vare sporten och tävling har vi inte bara underhållning utan man kan tjäna pengar på det också via betting, sponsorer och reklam. Sport är något som gynnar alla.